Mei update arriveert op de Samsung Galaxy Note 8

Voor de tweede maand op rij is de Galaxy Note 8 de eerste Samsung telefoon die de nieuwe beveiligingspatch ontvangt. Het toestel maakt vandaag de sprong naar de patch van de maand mei.

samsung galaxy note 8 update mei 2019

Galaxy Note 8 update mei 2019

En zo rolt op de Nederlandse Galaxy Note 8 de update binnen naar firmwareversie N950FXXU6DSD6. De update brengt weinig zichtbare veranderingen met zich mee – hoofdpunt is toch vooral de beveiliging. En om precies te zijn: de nieuwste beveiligingspatch van mei. Deze bestaat uit twee delen. Het eerste deel komt van Google, en fixt maar liefst 67 puntjes in de beveiliging van het besturingssysteem.

Het tweede deel van de patch bestaat uit verbeteringen van Samsung zelf voor haar eigen interface en bijbehorende applicaties. In dit pakket zitten verbeteringen voor de Galerij en de Veilige Map. Een aantal andere puntjes die deel uit maken van Samsung’s patch zijn niet direct van toepassing op de Galaxy Note 8, omdat het toestel inmiddels alweer een tijde op Android 9 Pie draait.

Beschikbaarheid

De unbranded, Nederlandse Note 8 is een van de eerste modellen die de mei update ontvangt. Wie een branded toestel heeft van Vodafone of T-Mobile, of een Belgisch model bezit, moet nog even geduld hebben. Ook voor deze varianten rolt de update ongetwijfeld binnenkort uit – maar vandaag nog niet.

Je krijgt in iedere geval vanzelf de melding dat de update klaar staat, zodra jouw toestel ‘m op Samsung’s servers aantreft. Direct zelf checken kan ook, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update op jouw Galaxy Note 8 geïnstalleerd? Kom jij nog verdere vernieuwingen en/of veranderingen tegen? Laat het ons hieronder weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *