Grote Samsung Galaxy A50 update verbetert vingerscanner en camera

Samsung rolt vandaag een grote update uit voor de Galaxy A50. Aan boord zijn de beveiligingspatch van april, nieuwe camera-features, verbeteringen voor de vingerafdruksensor en meer.

samsung galaxy a50 grote update camera vingerscanner april patch

Galaxy A50 update: vingerscanner, camera, april patch

Voor de Galaxy A50 rolt momenteel een gloednieuwe update uit – een flinke, ook nog eens. Een ruim 544MB groot downloadpakket brengt firmwareversie A505FNXXU1ASD6. En er zijn nogal wat vernieuwingen en veranderingen – te beginnen bij de beveiligingspatch. Een maand geleden kreeg de A50 ook al een update, maar de beveiligingspatch bleef toen die van maart. De update vandaag installeert de patch van april, inclusief optimalisaties en bugreparaties. Dat is echter dus pas het begin.

In de complete changelist – zie hieronder – komen we nog veel meer nieuwigheden tegen. Er is onder meer dezelfde 68-graden selfie-modus die we kennen van de Galaxy S10, en die Samsung recent ook naar toestellen als de Galaxy S9 bracht. Ook de Live Focus camerafunctie krijgt nu meer opties, waaronder de draai-, zoom- en kleurpunt-mogelijkheden. Je kunt nu dus op verschillende manieren foto’s maken met een scherpe voorgrond en een geblurde achtergrond. Je vindt de nieuwe opties bij je Live Focus foto’s in de Galerij, en kunt ze ook op oude foto’s toepassen.

Een andere Galaxy S10-functie die nu zijn debuut maakt op de Galaxy A50 is Bixby Routines – een uitbreiden van de gewone Bixby-functionaliteit, waarbij je verschillende acties kunt bundelen in één routine. Met Call & Message Continuity kun je gesprekken voortzetten op verschillende apparaten die aan je Samsung account gelinkt zijn.

En dan is er misschien wel de interessantste verbetering: die van de vingerafdruksensor. In onze Galaxy A50 review schreven we al dat de optische sensor niet erg snel is. De vorige update bracht hier al verbetering, en de update van vandaag moet ‘m nog sneller en/of nauwkeuriger maken. We hebben het zelf alleen maar even snel kunnen testen – het verschil is merkbaar, maar niet erg duidelijk.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is beschikbaar voor iedereen die een Nederlandse, unbranded Galaxy A50 heeft. Heb jij jouw toestel direct bij T-Mobile of Vodafone gekocht? Dan moet je, net als iedereen met een Belgisch toestel, nog even geduld hebben. Je krijgt in ieder geval automatisch een melding als de update voor jouw toestel klaar staat. Handmatig checken doe je via de Instellingen en de optie Software-update. Tik op Downloaden en installeren, en je weet gelijk of jij ‘m al kunt, uhm, downloaden en installeren.

Heb jij de update op jouw Galaxy A50 geïnstalleerd? Merk jij iets van de snellere vingerscanner? Kom je nog meer vernieuwingen tegen? Laat het ons hieronder weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *